skip to Main Content
93 164 18 99 club@futsalmataro.cat Pavelló Municipal Teresa Maria Roca i Vallmajor (C/ Terrassa,33)

Comunicat Junta Directiva referent tornada competició

Comunicat Junta Directiva Referent Tornada Competició

Ateses  les noves restriccions que s’han d’instaurar a partir del proper 15 de març amb una durada mínima fins el 28 d’aquest mes, volem transmetre el nostre posicionament:

En l’actualitat el club gestiona 32 equips. Els quatre equips de categoria nacional estan desenvolupant l’activitat setmanal amb els corresponents entrenaments i els caps de setmana partits  de competició. Totes aquestes activitats es realitzen amb les màximes mesures de seguretat, i els jugadors i jugadores periòdicament realitzen tests d’antígens. Per normativa RFEF, l’equip femení ho realitza cada setmana i els tres equips masculins ho fan quinzenalment.

Pel que fa a aquests quatre equips de categoria nacional que porten tota la temporada competint, s’ha de destacar que:

 • L’equip femení de 2a Divisió, en dues ocasions, ha patit un confinament de deu dies. Amb la conseqüent suspensió del partit del cap de setmana.
 • El sènior B de 3a Divisió també ha patit, tota la plantilla,  dos confinaments de deu dies, amb les corresponents suspensions dels partits de competició.
 • En el cas del juvenil, s’han patit confinaments individuals de jugadors amb les classes de les seves escoles i instituts.
 • El nostre sènior A de 2aB només ha patit algun cas puntual que pel pas de les 48 hores des de l’últim contacte no va afectar a l’equip.

Fins a la data d’avui, els 28 equips restants han viscut les següents realitats:

 • Aturades de l’activitat constants.
 • Canvis d’instal·lacions on es realitzen els entrenaments.
 • Entrenaments amb components només de Mataró.
 • Entrenaments amb components només de El Maresme.
 • Entrenaments amb tota la plantilla.
 • Entrenaments amb membres dels equips confinats per contactes a l’escola i per contactes en el dia a dia de cadascun d’ells, grups bombolla i per tant cinc entrenant, sense porters…
 • Hi ha casos de nois i noies que els hem tingut fins a cinc cops confinats. I segurament no seran els últims.
 • Jugadors i jugadores que han deixat l’activitat, la majoria de fora de Mataró.

En aquest sentit, hem de destacar que avui en dia, si es reprèn la competició tal com la FCF indica, ens trobarem que:

 • Hi haurà desplaçaments amb grups bombolla on els familiars es barrejaran amb els fills de les famílies que no puguin acompanyar als seus fills i filles.
 • La majoria de jugadors/jugadores no es podran dutxar i mantenir una mínima higiene.
 • No podrem moure jugadors a equips que els manquin integrants, grups bombolla.
 • El toc de queda elimina una franja horària d’entrenaments a totes les instal·lacions.
 • Partits entre setmana davant les suspensions seran impossibles, no hi ha horaris lliures.
 • Els caps de setmana partits massificats i no podrem complir protocols sanitaris.
 • No tenim ni 15 dies per entrenar els equips sencers, la FCF ho defensava activament en totes les reunions. Aquest dilluns 15 hi ha jugadors de fora de El Maresme que es reincorporen als equips. Cap partit de preparació
 • Competició asimètrica, per jugar està bé, per tenir premis i càstigs no.
 • En l’àmbit formatiu, tant en les escoles com als menjadors s’està vacunant a tot al personal, en el nostre cas els entrenadors estaran exposats a possibles contagis.
 • Per altra banda, la Secretaria General de l’Esport i Activitat Física va recomanar començar progressivament i a poder ser després de Setmana Santa.

Les famílies del club, en general, ens transmeten totes aquestes realitats:

 • Jugadors i jugadores que no volen competir.
 • Familiars que no volen que els fills i filles competeixin, tenen por a contagis.
 • Familiars que no es volen desplaçar, que no volen la mobilitat per tot el territori.
 • Familiars que volen jugar amb proximitat geogràfica i evitar desplaçaments per Catalunya.

Entenem que el nostre Club ha fet les coses com s’havien de fer fins ara: durant l’estiu passat vam fer un casal modèlic amb 80 esportistes diaris, i sense cap mena de problema. Durant aquests mesos de temporada, els nois i noies del club, tot i les dificultats enormes que amb les que ens hem trobat, han anat fent l’activitat d’entrenaments. I tot això gràcies a l’ajut i responsabilitat de familiars, jugadors, entrenadors i gent del club. Entenem que ens n’hem sortit prou bé i entre tots ho hem de seguir fent.

Portem molt temps complint protocols, molt temps conscienciats i conscienciant a la nostra gent i ara de cop i volta, tot s’hi val, serà molt difícil complir amb els protocols, qui ha estat al peu del carrer ho sap, qui ha estat en un pavelló ho sap, quina cultura és aquesta?, la cultura de l’esforç i la perseverança no.

Actualment, amb una bona planificació, es poden seguir realitzant entrenaments i que els nois i noies juguin, es diverteixin, aprenguin i desconnectin de la duresa de la situació actual. Per això creiem que l’esport és essencial per la vida que ens toca viure. Hem de defensar i promoure que s’habilitin procediments per a permetre la pràctica esportiva sense risc.

Des del club entenem que la pràctica esportiva de l’esport amateur ha de poder realitzar-se, atès que l’activitat física és un bé essencial amb la situació que estem vivint. Nosaltres defensem que no s’ha de perdre l’hàbit de fer esport el cap de setmana i volem promoure entrenaments i competicions internes una vegada la situació sanitària ho permeti. Entenem que en aquests moments ens toca formar, ens toca jugar.

Considerem que ara no és el moment de competir perquè aquesta competició, tal com està planificada, significarà que hi hagin notes a fi de curs. És a dir, mirar d’assolir uns objectius competitius (ascensos, descensos, etc…)  que actualment estan fora del sentit comú, de la justícia competitiva, d’una normalitat que no ha estat tal,  ni per nois i noies, ni pels entrenadors/es, ni pels coordinadors, ni per les juntes, ni lògicament per les famílies. La temporada passada es va valorar la formació i ara en tres mesos de competició s’hauria de fer el mateix.  Altres federacions esportives tornen a les competicions però sense ascensos i descensos.

Des del nostre punt de vista, la competició en aquests moments, no té cap mena de sentit. És més, si realment s’opta finalment per restaurar-la amb els paràmetres que s’han fixat per part de la FCF, suposarà una autèntica adulteració de l’esperit competitiu i dels valors que durant tants anys, ha defensat el Futbol Sala Català.

Aquest escrit l’enviem a la FCF, als associats de l‘entitat, al nostre Ajuntament i als clubs del Maresme.

La Junta Directiva del CE Futsal Mataró

Back To Top